Blæst&Bue

 Blæst&Bue_fotoHenrik Olafsson: kontrabas, Jakob Draminsky: elektroakustisk melodion.

Det siger de selv om Blæst&Bue:

Blæst&Bue udforsker de klanglige landskaber omkring Olafssons akustiske kontrabas og Draminskys forstærkede melodion og samler to erfarne musikeres inspirationer fra en bred palet af genre og rum.

Duoens musik bevæger sig i et grænseland mellem ny kompositionsmusik og europæisk improvisationsmusik tilsat et strejf af universel spiritualitet og mindfulness, hvori vejrtrækningens puls og buestrøgets bølgende rytme skaber ramme for et minimalistisk, klangligt og melodisk nærværende nu – både i studiet og på scenen.

Det siger andre om en koncert med Blæst&Bue:

Adam Brones – Ræven og Pindsvinet, koncertarrangør:                                                      ”Blæst og Bue er et medrivende bekendtskab, ikke blot fordi Draminskys og Olafssons temperamenter og ideer fremstår i en smuk, musikalsk samklang, også fordi melodeon og  strøgen bas i overraskende grad klæder hinanden. De udgør simpelt hen et flot lydbillede. Musikkens grundkomposition af lange, bølgende, meditative passager kontrasteres af ekspressive brud, som i den grad lutrer tilhørerens medleven.

45 minutter – med lukkede øjne – er en rejse dybt ind i sindets fængslende landskaber. ”

 

Björn Ross – KoncertKirken, daglig leder:

”Blæst & Bue er en usandsynlig combo med en “klassisk” kontrabassist på den ene side og en lydkunstner/komponist med sin effekt-melodion på den anden. De to erfarne herrer Henrik Olafsson og Jakob Draminsky formår dog i dette usædvanlige møde at skabe spændende, sære og sanselige klangflader, der langsomt, vekslende hæver sig, folder sig ud og synker ned igen, som en strøm af bølger fra et fjernt og glemt ocean. Måske endda på en anden planet. Eller stammer de fra Solaris selv? Er det lyden af en tøvende intelligens, der indhyller os i dystre tåger af minder, som ingen længere husker hvor stammer fra…?

Smukt, anderledes og uventet rejser vi langt væk ud i cyberspace med de to herrer trygt ved roret…”

Lidt om musikerne i Blæst&Bue:

Olafsson (f.1954) er vokset op med beatmusikken og en guitar og uddannede sig senere som klassisk kontrabassist. Han har i løbet af sin lange karriere sideløbende med sit orkesterarbejde også komponeret til forskellige sammenhænge bl.a. Cafeteatret, Det Kgl. Teater, Bådteatret og Acoustic Lines. Af orkestre og musikalske samarbejder kan nævnes: Promenadeorkestret (Tivoli), DR Symfoniorkester, DR Underholdningsorkester, Ålborg Symfoniorkester, Sønderjyllands Symfoniorkester, Swing Jørgens Rockband, Valby Jazzværk, Sergio Marini, Jean-Yves Tourbin, Adam Ørvad, Jesper Lützhøft, Niels Thybo, Finn Olafsson, Det Danske Teater, Gladsaxe Teater, Østre Gasværk Teater, Nørrebro Teater og Den Anden Opera.
Links:
www.henrikolafsson.dk

Draminsky (f.1959) har siden starten af 1980’erne været aktiv på den internationale scene for eksperimenterende musik, lydkunst og musikdramatik, hvor han har optrådt sammen med europæiske, amerikanske og japanske kunstner som fx Pascal Comelade, Mark Cunningham, Derek Bailey, Ryokusenkai, Itoken, Christine Schøtt, Niels Pihl og Eric Andersen.
Links:
http://multisounds.dk/
http://seismograf.org/artikel/klangen-foelger-vind-og-vejr-og-tiden-er-blevet-oploest

Lyt til Blæst&Bue på:

Opleve Blæst&Bue live:

Hent pressefoto her: Blæst&Bue foto

Kontakt duoen på:
Henrik Olafsson: henrikolafsson @ gmail.com
Jakob Draminsky: kontor @ multisounds.dk